OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

MORAVECKÝ ORIEŠOK - II. ROČNÍK

I. ročník výstavy orieškov - 2011

PRIHLÁSTE SVOJHO PSÍKA AJ TENTO ROK !!!

 

 I. ročník výstavy orieškov a psov bez preukazu pôvodu

Zlaté Moravce 13. 08.2011

                 Nápad zorganizovania minuloročnej akcie vznikol pri práci v psom salóne Bublina. Myšlienka vznikla spontánne, keď som uvažovala nad tým, že moji "štvornohí klienti" nemajú možnosť stretnúť sa, pooblizovať, navzájom povoňať, keďže doteraz naše mesto pre nich nevytvorilo žiadnu podobnú akciu. Chceli sme spolu s kolegynkou Dominikou, aby sa spojilo príjemné s užitočným a takto získané peniaze z akcie venované psíkom v Moraveckom útulku. Príjemným prekvapením pre mňa bola ochota pomôcť a spoluúčastniť sa na príprave výstavy majiteľky chovproduktu "u FIFI" Katky Rumankovej, ktorá rovnako nezištným spôsobom prispela k organizácií celého podujatia.

     Našou snahou bolo vytvoriť naozaj profesionálnu akciu, podobnú originálnym medzinárodným výstavám a tak sme s malým srdcom oslovili pána Josefa Mravíka o posudzovanie zúčastnených psíkov. Pán Mravík je uznávaným dlhoročným posudzovateľom psov s preukazom pôvodu nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Jeho prejavená ochota spoluúčasti a pomoci na akcii svedčí o jeho skutočnom kynologickom nadšení a empatii k opusteným psíkom.

          Ďalším krásnym momentom pri príprave tejto akcie bol srdečný prísľub účasti a moderovania našej vynikajúcej moderátorky Janky Hospodárovej, známej svojou láskou k zvieratám. Ešte väčším prekvapením pre nás bolo zistenie, že po skončení samotnej akcie Janka prispela na útulok nemalou finančnou čiastkou, za čo jej v mene útulku zo srdca ďakujeme.

 

. rozhodca pán Josef Mravík Pán rozhodca Josef Mravík     Hlavné organizátorky: Katka a Barbora

 

                Výstavy sa nakoniec zúčastnilo 100 psíkov, ktorí súťažili v kategóriách:

- najkrajšie šteniatko                         - najkrajší yorkshirsky teriér                          - najkrajší maltezák

- dieťa a pes                                     - najkrajší kokršpaniel                                    - najkrajší pudel

- najkrajší šitzu                                 - najkrajší bradáč                                          - kategória mix malé plem.

- kategória mix veľké plemeno            - najkrajší oriešok                                          - najkrajší strihaný psík

  - najkrajší veterán

V každej kategórií sa udeľovali prvé tri poradia psíkov : I., II. a III. miesto. Víťazi z každej kategórie psíkov postúpili do finále o najkrajšieho psíka výstavy. Iba v kategórií dieťa a pes boli odmenené všetky deti vecnou cenou a diplomom.

                                                NAJKRAJŠÍ PES VÝSTAVY : AISHA

Gratulujeme !!!!!!

PROGRAM:

      Okrem posudzovania psíkov divákov mohli potešiť aj vystúpenia kynológov a ich psíkov z rozdielnych "žánrov", ako sú napríklad dog dancing, ukážky poslušnosti pracovných psov, predvádzanie výstavných postojov moraveckými chovateľmi psíkov s preukazom pôvodu a zároveň prezentovanie ich chovateľských staníc. Deti sa mohli povoziť na originálnych westernových koníkoch z ranču Čakýn - Beladice.

   Súčasťou programu bola aj možnosť hlasovania za najkrajšieho psíka výstavy PES SYMPATIA všetkými prítomnými formou tombolových lístkov, z ktorých sa nakoniec aj losovali výhercovia jednotlivých tombolových cien.

   Finančne prispieť sa dalo aj cez vytvorenú aukciu, kde sa pomocou dražby získavali ceny, z ktorých výťažok bol započítaný vo vyzbieranej sume pre útulok.

   O hudobnú vložku sa postaral spevák a psí nadšenec Alan Mikušek a hudobná skupina ELixír.

dog dancing ukážka poslušnosti

 

                                                           chov. stanica labradorov "z CHoče"

 

          Majitelia zúčastnených psíkov mali možnosť zakúpiť  akýkoľvek "darček" pre svojich miláčikov v stánku s potrebami pre psíkov z obchodu "U FIFI". Zároveň mali možnosť informovať sa u majiteľa moraveckého hotela pre psíkov pána Šťastného o možnostiach ubytovania svojich psov počas dovolenkovej sezóny. Pre nadšencov výcviku bol pripravený stánok "mestského cvičáku", kde sa mohli poradiť o spôsobe výchovy svojich zverencov s vedúcim cvičiska pánom Dr. Jozefom Paluškom. K dispozícií počas celej akcie bol vždy pripravený  poradiť ohľadne zdravia veterinár  MVDr. Martin Vereš. Mnohých prítomných nenechal chladným stánok, ktorý prezentovali (my ich voláme detská :)) členovia miestneho útulku a organizácie DOGS CARE. Na tomto mieste bolo možné finančne podporiť útulok pre psíkov a zároveň sa dozvedieť viac o chode celej tejto organizácie. Možnosťou bola aj adopcia psíkov na mieste akcie.Tí, ktorí sa chceli dať zvečniť so svojim miláčikom formou fotky, mohli sa zveriť do rúk profesionálom z Profi elektra, manželom Jančovým ( skoro všetky fotografie na tejto stránke boli nimi nafotené)!

         Pre tých, ktorých trápil hlad a smäd mohli navštíviť stánok s občerstvením, stánok s cukrovou vatou, alebo ochutnať guláš, ktorý pre túto akciu pripravilo naše mesto.

U FIFI

CENY PRE VÍŤAZOV